Зморшки на лобі та їх поява для багатьох дівчат й жінко стає справжньою трагедією. І справді, глибокі лінії на обличчі не здаються надто привабливими. Як показує статистика, із першими ознаками старіння дівчата зіштовхуються вже у віці 23-25 ​​років.

На те, як швидко виникають зморшки на лобі, впливає багато факторів: від типу шкіри до генетичної схильності. Незалежно від причин появи, боротьбу та профілактику необхідно починати в ранньому віці, приблизно в 19-21 рік. Багатьом може здатися, що це зарано. Але насправді, чим швидше почати правильний догляд, тим кращий результат.

У цій статті ми детально розповімо про те, які бувають причини появи зморшок, їх видах, а також розкриємо секрети, як ефективно прибрати зморшки на лобі.

Причини появи зморшок на лобі

Зморшки на лобі ― це тема, яка є актуальною для багатьох представниць прекрасної статі. Одне з найчастіших питань, які задають дівчата на форумах в інтернеті, стосується причин їх виникнення.

Почнемо з того, якими вони бувають:

  • мімічні зморшки ― з’являються у тих, хто активно виявляє емоції, внаслідок чого шкіра заламується;
  • глибокі зморшки ― як правило, вони спостерігаються у жінок старшого віку, у яких сповільнені процеси вироблення еластину і колагену;
  • поздовжні зморшки ― знаходяться між бровами;
  • поперечні зморшки ― розташовані горизонтально на поверхні чола.

Активна міміка, часті переживання, вікові зміни, стреси, погана екологія, незбалансоване харчування та спадковість належать до головних причин появи зморшок на лобі. Важливе значення має також тип, до якого належить шкіра дівчини. У жінок із сухою шкірою заломи з’являються навіть у дуже ранньому віці, тому її потрібно живити та якісно зволожувати вже з підліткових років.

Ранні зморшки на лобі

Юні красуні віком від 19 років щиро не розуміють, чому у верхній частині обличчя з’являються заломи. Як правило, проблема полягає в недостатній гідратації та нестачі корисних речовин в організмі. Причиною також можуть бути гормональні зміни.

На щастя, ранні зморшки на лобі можна розгладити за допомогою харчових добавок та косметики. Комплекс вітамінів та мінералів при регулярному вживанні здатний прибрати небажані лінії та відновити колишню еластичність та пружність. У цьому випадку також не можна забувати про зволоження зовні. Креми та маски з активними компонентами слід наносити регулярно. Тільки в такому випадку можна досягти хорошого результату.

Чим краще усунути зморшок на лобі?

І так ми наближаємося до питання, яке цікавить представниць прекрасної статі найбільше. Чимало дівчат перепробували багато методів, але не отримали довгоочікуваного ефекту.

У зв’язку із цим ми зібрали перевірені поради, які працюють. Їхню дієвість підтверджують фахівці.

Ботокс

Одне з найпопулярніших рішень, до якого часто вдаються косметологи. В цьому випадку в м’яз методом ін’єкції вводиться ботулінічний токсин типу А. Він має паралітичний вплив. Після уколів, навіть під впливом сильних емоцій, людина неспроможна рухати мускулатурою в області чола. Варто наголосити, що метод ефективний тільки для боротьби з мімічними зморшками.

Одним із головних недоліків ботоксу є його короткий термін дії. У кращому разі, ін’єкцію доведеться робити раз на чотири місяці, у найгіршому ― кожні півтора-два місяці. Зважаючи на вартість процедури, складно назвати такий метод доступним для всіх.

Косметологи називають введення ботулотоксину превентивним заходом. Це означає, що якщо у вас вже з’явилися глибокі зморшки, уколи не дозволять повністю їх позбутися. Варто згадати, що про безпеку процедури досі точаться суперечки. Одні вважають, що укол не завдає шкоди здоров’ю, інші ж, навпаки, не рекомендують вдаватися до цього методу.


Гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота може надходити у шкіру шляхом ін’єкцій. Філери покликані “заповнити” зморшки на лобі. Як і в попередньому випадку ефект зберігається протягом дуже короткого проміжку часу. Згодом кислота мігрує, що у довгостроковій перспективі може призвести до виникнення грудок у різних частинах обличчя

Багато хто з нас бачив світових селебріті, які зловживають уколами краси. Коли вони досягають похилого віку, їхній зовнішній вигляд видається спотвореним. Причиною цього є дуже часте введення гіалуронової кислоти. Косметологи стверджують, що речовина розсмоктується з часом, але насправді вона лише переходить в інше місце на лиці.

Косметика

Якісно прибрати зморшки на лобі та між бровами допоможе саме косметика. Висока концентрація активних сполук активізує процеси вироблення колагену та еластину, насичує епітелії та розгладжує складки.

Існує думка, що косметичні засоби не здатні вплинути на стан шкіри тим більше прибрати або зменшити зморшки на лобі. В такому випадку питання полягає в тому, які препарати використовувати. Звичайно, крем та маска з мас-маркету розгладити заломи не допоможуть.

Але якщо йдеться про дорогу якісну косметику, то ситуація виглядає зовсім інакше. Головне, щоб у складі були активні інгредієнти як:

  • екстракт орхідеї;
  • екстракт зізіфусу;
  • гіалуронова кислота;
  • сквален;
  • екстракт мушмули японської;
  • гідролізовані шовкові протеїни.

Ці та інші сполуки здатні вже протягом місяця зменшити прояви зморшок, надати шкірі еластичності, зволожити глибокі шари тканин. У комплексі з вітаміном Е і А, які можна приймати як харчову добавку, слід очікувати найкращого результату.


Гімнастика та масаж

Позбутися від заломів допоможе також масаж на основі олій та гімнастика для обличчя. Вони розслаблюють м’язи, знімають напруження та, таким чином, повертають шкірі пружність. Масаж як спосіб корекції зморшок ефективний тільки в тому випадку, якщо його проводити раз на пів року. Кількість процедур має становити від 8 до 10.

Хорошою профілактикою, яка запобігає появі зморшок на лобі, стануть вправи. Вони уповільнюють процеси старіння, а також покращують кровообіг. Зверніть увагу, описані методи працюють лише у комплексі з гарною косметикою.

Тейпування обличчя

Багато користувачів запитують, чи можна усунути зморшки на лобі за допомогою тейпування. Відповісти однозначно на це питання складно. Процедура з’явилася на ринку кілька років тому і набула величезної популярності, але з роками про неї майже ніхто не згадує. Багато хто стверджує, що це лише маркетинговий хід і вплинути на горизонтальні або вертикальні зморшки на лобі тейпування не може.


Як прибрати зморшки на лобі в домашніх умовах?

Для того, щоб зменшити прояви старіння на лобі, необхідно не нехтувати домашнім доглядом. Щодня використовуйте засіб для очищення обличчя без агресивних мийних  компонентів, зволожувальний тонік та крем. Один раз на тиждень слід накладати на шкіру живильну маску, яка має величезний вплив на зморшки на лобі.

Жінки, яким понад 35 років, повинні також застосовувати антивіковий догляд. Це можуть бути сироватки або серуми, багаті на активні інгредієнти, як вітаміни С, А, Е, B та інші.

Не варто забувати також про вітаміни та мінерали. На жаль, тієї кількості, яку організм отримує разом із харчовими продуктами, часто буває недостатньо. З цієї причини, фахівці рекомендують вживати харчові добавки, які заповнять нестачу поживних речовин.

Профілактика появи ранніх зморшок на лобі

Зморшкам на лобі легше запобігти, ніж позбутися їх. Це золоте правило, яке варто пам’ятати завжди. До списку профілактичних дій належать:

    правильне харчування;
  • приймання вітамінів та мінералів;
  • раціональний домашній догляд;
  • використання кремів із фільтрами, які захищають від ультрафіолету;
  • масажі та гімнастика обличчя;
  • вживання достатньої кількості води;
  • регулярне проведення часу на свіжому повітрі;
  • активний відпочинок;
  • відсутність шкідливих звичок.

Зберегти молодість шкіри це складне завдання. У цій боротьбі за привабливу зовнішність потрібно відмовлятися від цигарок, фаст-фуду солодких напоїв, алкоголю та іншого. В результаті ви отримаєте обличчя без зморшок, висипань, чорних цяток тощо. Це дозволить скоротити використання декоративної косметики.

Отже, ви дізналися про найпопулярніші методи боротьби зі зморшками та ефективність кожного з них. Тепер ваша шкіра у ваших руках.