Вітаміни і мікроелементи сьогодні можна купити без проблем в аптеках чи інтернет-магазинах. Однак часто люди не задумуються, як правильно пити вітаміни, орієнтуються тільки на розрекламовані бренди. Якщо ви хочете подбати про своє здоров’я, краще звернутися до лікаря. Він підбере вітамінні комплекси, визначить дозування та тривалість курсу прийому.

Роль вітамінів у підтримці здоров'я

Вітаміни відіграють дуже роль у підтримці здоров'я, адже вони є необхідними для багатьох фізіологічних процесів в організмі. Вітамін C, вітамін D та вітамін E, нормалізують роботу імунної системи. Вони сприяють боротьбі з інфекціями та захищають організм від вірусів та бактерій. Для того,щоб отримати максимальну користь для організму, важливо знати, як правильно приймати вітаміни.

Вітамін D і вітамін К, разом з мінералами, такими як кальцій та магній, сприяють зміцненню кісток та зубів. Вони допомагають забезпечити нормальний рівень мінералізації кісткової тканини. Вітаміни групи В відіграють важливу роль у регулюванні обміну речовин.

Вітамін A, вітамін C та вітамін E, відомі своїми антиоксидантними властивостями, які підтримують здоров'я шкіри, волосся та нігтів. Також вони допомагають захищати клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами.

Відмінно себе зарекомендували японські вітаміни, купити які можна онлайн в інтернет-магазині Yotsuba Japan. Вони не мають побічних ефектів та не викликають алергічних реакцій.

Як правильно приймати вітаміни

Як правильно приймати вітаміни

Ендокринологи стверджують, що не варто пити вітаміни а власним бажанням, без консультації з лікарем. Особливо це стосується маленьких діток, яким батьки часто купують «безневинні» вітаміни. А орієнтуються лише на рекламу чи рекомендації іншим мам. Такий підхід може мати непередбачувані наслідки.

Як правильно пити вітаміни групи D

Вітаміни групи В беруть участь в нарощуванні та розвитку кісткової маси, допомагають краще засвоїти фосфор і кальцій. А також сприяють швидкому зрощенню кісток при переломах, підвищують імунітет та прискорюють метаболізм.

Добова норма від 800 до 2000 МО. Однак точну дозу повинен визначити лікар. Важливо знати, як правильно пити вітамін д.

Вітамін D – жиророзчинний, то приймати його краще відразу після їжі. Його можна приймати разом магнієм та кальцієм, а також вітамінами групи В. ви можете обрати добавки у вигляді капсул, рідин або пігулок.

Як правильно приймати цинк

Наукові дослідження показують, пацієнти, які приймають цинк під час застуди, набагато легше переносять симптоми захворювання, а їх одужання прискорюється вдвічі. Цинк перешкоджає тому, щоб віруси проникали всередину клітини. Добова норма мікроелемента залежить від статі і віку людини, переважно від 10 до 30 мг на день. Жінкам достатньо 10-20 мг цинку щодня. Під час вагітності та годування грудьми ця доза може бути збільшена до 30 мг на день. Для чоловіків це 40-45 мг в день. А максимальна доза для дітей - 28 мг.

Але не всі знають, як правильно приймати цинк.Засоби, що містять цинк, краще вживати з їжею. Це допоможе зменшити подразнення шлунково-кишкового тракту. Уникайте перевищення дози. Надмір цинку може призвести до небажаних наслідків, таких як проблеми зі шлунково-кишковим трактом та зменшенням поглинання інших мінералів. Дотримуйтесь рекомендованої дози для вашого віку та статі.

Як правильно пити вітамін Е

15 г – рекомендована доза вітаміну Е для дорослих. Однак ця доза може змінюватися залежно від вашого віку, статі та стану здоров'я. поширене запитання, як пити вітамін е?

Його можна приймати внутрішньо у вигляді таблеток у необхідному дозуванні. Вітамін Е краще всього засвоюється разом з їжею, особливо якщо це продукти, що містять жири. Крім того, вітамін Е використовують у рідкій формі як косметичний засіб.

Загальні правила прийому вітамінів

  • Не займайтеся самолікуванням, зверніться до лікаря, він допоможе підібрати відповідні комплекси вітамінів і мінералів.
  • Уважно прочитайте інструкцію на упаковці. Дотримуйтеся рекомендацій виробника.
  • Приймайте вітаміни в один і той же час.
  • Запивайте вітаміни звичайною водою. Сік, кава, чай можуть тільки знизити ефективність засвоєння деяких мікроелементів.
  • Будьте обережні, якщо ви схильні до алергії. Уточніть цей нюанс з лікарем.
  • Багато препаратів рекомендують вживати після їжі, адже це зменшуєможливе подразнення шлунка.
  • Постійно вживати вітаміни не варто. Потрібна перерва як мінімум 1,5-2 місяці.

чи можна пити вітаміни і антибіотики

Чи можна приймати вітаміни разом з антибіотиками

Дуже часто запитують, чи можна пити вітаміни і антибіотики. Під час прийому антибіотиків фахівці радять припинити вживання вітамінів, адже вони є гарним живильним середовищем для бактерій. Прийом вітамінів варт продовжити вживати після закінчення лікування, це допоможе організму швидше відновитися. Якщо ви п’єте ще інші медикаменти, обов’язково порадьтеся з лікарем, чи можна поєднувати препарати.

Які вітаміни можна поєднувати між собою

Не всі вітаміни можна приймати одночасно. Тому важливо знати, коли можна пити ту чи іншу добавку, чим її поєднувати. Так, гарно поєднуються вітаміни D, C і K, тут кожен компонент підсилює інший. Крім того, їх можна пити з магнієм, фосфором.

Вітаміни E і C чудово поєднуються з вітаміном А. цинк, йод та залізо також можна пити вітаміном А. залізо і хром «дружать» з вітаміном С.

Не займайтеся самолікуванням, адже це може призвести до несподіваних наслідків.